Werkplekken onbruikbaar door de anderhalve-meter economie

Dankzij de anderhalve-meter economie kunnen we na een lange tijd thuiswerken over een enkele tijd weer naar kantoor. Maar niet met zijn allen tegelijk. Bedrijven ontkomen er niet aan: de anderhalve-meter economie op kantoor. Voor een gemiddeld kantoor betekent social distancing dat 60% van de werkplekken tijdelijk niet bruikbaar is. Waar u in uw pand voorheen nog zeker honderd mensen kwijt kon, zullen dit er met de corona-maatregelen nog maar veertig zijn. Ruimtes zullen heringericht moeten worden. De anderhalve-meter economie zorgt ervoor dat veel werkplekken en vergaderruimtes onbruikbaar worden.

Herinrichten kantoorruimtes

De eerste stap is het herinrichten van de ruimtes die u heeft. Maak zo optimaal mogelijk gebruik van de ruimtes. De gouden regel die gehandhaafd moet worden is de anderhalve meter afstand. Bureaus zullen verder uit elkaar moeten komen te staan, waardoor de kans groot is dat u minder mensen in een ruimte kwijt kunt dan voorheen. Bureaus mogen niet meer door dezelfde persoon op één dag gedeeld worden. Heeft u parttimers in dienst die hun bureau op dezelfde dag delen? Dan moet u een extra bureau aanschaffen of de werkroosters omgooien. Hoe gaat u dit doen? Is dit in uw situatie überhaupt wel mogelijk? En kunnen uw vergaderruimtes nog optimaal benut worden?

  • Veel werkplekken onbruikbaar door anderhalve meter maatregelen

Extra kantoorruimte huren

Kunt u door de herinrichting van uw kantoor veel minder mensen kwijt dan voorheen? Zijn uw werknemers het thuiswerken zat? Vindt u als werkgever het weer prettig als uw personeel in een zakelijke omgeving werkt? Dan is het een optie om tijdelijk een extra kantoorruimte of vergaderruimte te huren, zodat uw personeel niet meer thuis hoeft te werken of hoeft te vergaderen via Teams, Skype, Zoom of een andere applicatie. U kunt uw team splitsen en rouleren, zo werkt elk personeelslid een x aantal dagen op uw eigen kantoor.

Tijdig actie ondernemen

Moet u uw werkplekken corona-proof maken? Neem dan tijdig actie. Zo is de levertijd van plexiglas (schermen tussen de bureaus) bijvoorbeeld al gauw acht weken. En zo zullen er ongetwijfeld nog meer punten zijn waar u tegenaan loopt. Dit betekent dat ook in dit geval uw werkplekken tijdelijk onbruikbaar zullen zijn. U kunt uw personeel langer thuis laten werken, maar u kunt er ook voor kiezen om in deze situatie tijdelijk extra vergaderruimte of werkruimte te huren.

Oplossing onbruikbare werkplekken

Zijn een groot deel van uw werkplekken onbruikbaar door de anderhalve-meter economie, zijn uw vergaderzalen te klein of moet u nog lang wachten voordat u maatregelen kunt treffen? Bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing voor u en uw personeel? FFFLEX biedt flexibel én tijdelijk kantoorruimtes aan. U huurt alleen zolang u nodig acht. Naast werkruimte verhuren we ook vergaderruimtes, project spaces en privé kantoorruimte of private offices. Heeft u interesse in het huren van tijdelijk extra kantoorruimte tijdens de coronacrisis? Neem dan gerust contact met ons op.