Zijn uw werkplekken corona-proof?

De maatschappij is inmiddels enigzins gewend aan het thuiswerken, maar hoelang is dit nog wenselijk? Wat als de corona maatregelen nog een jaar, of zelfs langer, van kracht blijven? De kans is groot dat werkend Nederland binnenkort weer naar kantoor mag, mits men de 1,5 meter afstand regel in acht neemt. Kan uw personeel nog een jaar lang vanuit huis werken? Of komen ze terug naar kantoor?  Niet alle kantoren zijn klaar voor de 1,5 meter afstand voorschriften. Onderzoeken voorspellen dat circa 1,2 miljoen werkplekken straks tijdelijk niet gebruikt kunnen worden door deze regel. Zijn uw werkplekken wel corona-proof als uw personeel straks weer naar kantoor komt? Heeft u voldoende ruimte voor uw medewerkers, of is het nu al tijd om extra flexibele kantoorruimte te huren.

Impact 1,5 meter afstand regel

In de Chinese stad Wuhan is de lockdown opgeheven, maar er gelden nog steeds strenge afstandsmaatregelen. Ook in kantoren. De kans is aannemelijk dat we vergelijkbare acties in Nederland kunnen verwachten. Voorspelt wordt dat van de 2 miljoen werkplekken er 1,2 miljoen onbruikbaar zullen zijn. Dit staat gelijk aan 60% van de werkplekken in Nederland. Een schrikbarend hoog percentage, want wat doet u als bedrijf dan?

  • zijn uw werkplekken corona-proof?

Helft werkplekken blijft leeg

Een terugkeer naar kantoor zal op basis van strikte regels gaan. Door de vereiste minimale afstand van 1,5 meter moet in veel gevallen de helft van de werkplekken leeg blijven. Daarbij komen de aanvullende regels voor werkplekken van parttimers. Bureaus die twee keer per dag bezet waren, mogen nu nog maar één keer per dag door dezelfde persoon gebruikt worden. Eén vaste werkplek per medewerker die dagelijks grondig schoongemaakt moet worden is de nieuwe norm.

Nieuw protocol

Bedrijven is aan te raden om nu al te beginnen met het opstellen of aanscherpen van de nodige protocollen voor de heropening van kantoorpanden. Maatregelen die u kunt nemen zijn het plaatsen van (spat)schermen tussen bureaus, het spreiden van medewerkers over meerdere kantoren, het instellen van bepaalde looproutes met éénrichtingsverkeer of simpeleweg het uit elkaar schuiven van bureaus. Alles waardoor continu voldoende afstand tussen uw medewerkers is. Is uw kantoorpand hier ook groot genoeg voor? Denk ook aan de lunchtafels, moet er in twee keer geluncht worden? Zijn uw vergaderruimtes groot genoeg om de nodige afstand te bewaken? En wat als u uw medewerkers niet allemaal in uw eigen kantoor kwijt kunt door de 1,5 meter afstand regel?

FFFLEX biedt u tijdelijke en flexibele extra kantoorruimte

In dat geval kunt u altijd met FFFLEX contact opnemen en u laten informeren over externe kantoorruimte. Werkruimtes bij FFFLEX zijn corona-proof. Wij bieden tijdelijke en flexbibele kantoorruimtes. U kunt zo (een deel van) uw werknemers in één van onze kantoorpanden in Schiphol-Rijk of Barneveld onderbrengen. Bij ons zijn uw werknemers voorzien van  volledig ingerichte kantoren eventueel met computerapparatuur en telefoons. Ook kunt u bij FFFLEX terecht voor het huren van  vergaderruimtes.