Wel of niet uw huurcontract verlengen?

Uw huurcontract loopt ten einde, wat gaat u doen? We bevinden ons nog middenin de coronacrisis. Gaat u uw huurcontract verlengen? Of gaat u op zoek naar andere kantoorruimte? Er zijn een aantal punten die u moet meenemen in de overweging om een huurcontract te verlengen, of juist niet. Hoe ziet de bedrijfsgroei in personeel er de komende jaren uit, wat zijn de verwachtingen? Wat vindt u van de huidige locatie, goed bereikbaar voor het personeel en uw klanten? Hoe zit het met het aantal beschikbare parkeerplekken? En wat doen de kosten wanneer u het huurcontract verlengd? Allerlei punten die u meeneemt in uw overweging om uw huurcontract wel of niet te verlengen.

Opzegtermijn kantoor- of bedrijfspand

Kiest u ervoor om het huurcontract niet te verlengen? Let dan op, want het opzeggen van een huurovereenkomst, voor zowel de huurder als de verhuurder, gaat gepaard met een opzegtermijn. Houdt de datum wanneer het huurcontract afloopt goed in de gaten, want voor u het weet wordt de huurovereenkomst stilzwijgend verlengd. In veel gevallen zit u dan weer voor dezelfde periode als de oorspronkelijke overeenkomst vast aan het kantoorpand. Iets wat u juist niet wilt.

De lengte van de opzegtermijn is vaak sterk afhankelijk van de lengte van het huurcontract. De opzegtermijn heeft ook te maken met of de huurovereenkomst voor een vaste of bepaalde tijd is overeengekomen, in dit geval is opzeggen vaak niet nodig. De datum is dan vaak overeengekomen. Maar bent u een overeenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt wettelijk gezien een opzegtermijn van een maand, tenzij anders overeen is gekomen.

 • huurcontract stopzetten of verlengen

Stilzwijgend verlengen van huurcontract

In de praktijk wordt vaak een huurtermijn van bijvoorbeeld een, twee of drie jaar afgesproken. De huurovereenkomst wordt telkens met dit termijn voortgezet. Veel huurders, maar ook verhuurders van een kantoorpand, houden hier weinig tot geen rekening mee. Hierdoor wordt een overeenkomst al snel stilzwijgend verlengd.

Wilt u uw huurovereenkomst ontbinden, omdat uw bedrijf te hard groeit, of juist niet hard genoeg? Of om een andere reden, geef dit dan tijdig aan. Bent u te laat en is uw huurovereenkomst stilzwijgend verlengd? Dan zijn er een aantal opties die u kunt ondernemen.

Uw opties als huurder

Allereerst kunt u natuurlijk een poging doen om de verhuurder te overtuigen om de huurovereenkomst te ontbinden. Is dit geen succes? Dan maakt u misschien kans bij de rechter. Echter pakt deze optie lang niet altijd uit in uw voordeel.

Een oplossing voor beide partijen, de huurder en de verhuurder, is het onderverhuren van het kantoor. Vaak staat er informatie over dit onderdeel in het huurcontract. Zo niet, dan moet u toestemming krijgen van de verhuurder. Krijgt u toestemming en heeft u een nieuwe huurder gevonden, vergeet deze dan niet te laten goedkeuren door de verhuurder.

Een andere optie is het huurcontract te laten overnemen door een ander bedrijf, oftewel: een indeplaatsstelling aanvragen.

Flexibel huurcontract

Verlengd u uw huidige huurcontract niet en bent u op zoek naar een ander kantoorpand met een ander soort huurcontract? Kies voor een flexibel huurcontract, juist tijdens de coronacrisis. Het zijn onzekere tijden, u heeft andere dingen aan uw hoofd en dan wilt u niet met een langdurig en duur huurcontract zitten. Met een flexibel huurcontract is het stilzwijgend verlengen van de huurovereenkomst nooit een probleem, want de meeste flexibele huurcontracten zijn maandelijks opzegbaar.

Voordelen flexibel kantoorruimte huren bij FFFLEX

De voordelen van een flexibel huurcontract zijn ongekend bij FFFLEX. We sommen de voordelen van een FFFLEX-kantoor voor u op.

 • Maandelijks opzegbare huurcontracten.
 • Betaalbaar huren alleen wanneer u het nodig heeft.
 • Per direct beschikbaar.
 • Op goed bereikbare locaties in de randstad (Schiphol-Rijk) en middenin het land (Barneveld).
 • Voldoende parkeerplekken voor de deur voor uw personeel en uw klanten.
 • Een bemande receptie waar u en uw klanten vriendelijk worden ontvangen.
 • De kantoorruimtes zijn flexibel op te schalen, of uw bedrijf nu groeit of krimpt.
 • Naast werkruimtes kunt u ook vergaderruimtes huren, groot of klein.
 • Onze kantoorruimtes zijn volledig voor u ingericht, compleet met bureaus, comfortabele bureaustoelen, computers, desktops en accessoires.
 • Richt u uw werkruimte liever zelf in? Dit is mogelijk met kantoorruimte op maat.
 • Inclusief goede voorzieningen, zoals supersnelle WIFI, koffie- en theecorners en vergaderruimtes met uitstekende vergaderfaciliteiten.

Werkruimte en vergaderruimte huren bij FFFLEX

Wat gaat u doen met uw huurcontract dat ten einde loopt? Gaat u het verlengen of kiest u voor een nieuw, flexibel huurcontract? Bij ons kunt u werkruimtes, kantoorruimtes, privé kantoren, project spaces, computer trainingsruimtes, workshopruimtes en vergaderruimtes huren in Schiphol-Rijk in de randstad en in Barneveld gelegen in het midden van het land.

Flexibel kantoorruimte huren is ook ideaal wanneer u vanwege de coronacrisis en de anderhalve-meter afstand niet op uw eigen kantoor kunt werken. Hiervoor kunt u gemakkelijk en snel werkruimte huren bij FFFLEX. Uw personeel kan fysiek blijven samenwerken en ook vergaderingen kunnen face-to-face door blijven gaan. Vele andere bedrijven gingen u met succes voor!

Heeft u vragen of interesse in een rondleiding? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers helpen u graag.