Wanneer zet u een nood kantoorruimte in?

Uw eigen werkplek, kopje koffie, sparren met uw collega’s: allemaal zaken die we als heel normaal beschouwen. Maar wat doet u als dit ineens wegvalt? U wilt in geval van nood snel over een vervangende, flexible werkruimte beschikken. Hieronder schetsen we een aantal situaties waarbij u een nood kantoorruimte kan inzetten.

Werkruimte bij calamiteiten

Hoewel thuiswerken als het nieuwe normaal wordt gezien, willen veel mensen werk en privé gescheiden houden. Ook zijn uw werknemers efficiënter als ze juist níet thuis werken. Daarom wijken bedrijven bij calamiteiten liever uit naar een nood kantoorruimte. Echter denkt u daar pas over na als er daadwerkelijk nood aan de man is. Het uitbreken van een brand, wateroverlast en het vrijkomen van een gevaarlijke stof zijn noodsituaties die u dwingen om gebruik te maken van een flexibele werkruimte. Bij dit soort gevallen bent u verder van huis; een nood kantoorruimte moet daarom op lange termijn beschikbaar zijn. Zorg daarom dat u weet welke partijen de gewenste faciliteiten bieden, zodat u in geval van nood snel kunt schakelen. Ook bij kortdurende incidenten is het van belang om uw werknemers een alternatieve werkruimte te bieden, bijvoorbeeld bij een bommelding.

In geval van renovatie

Renovatie is aan de orde wanneer u uw bedrijfspand in een gloednieuw jasje wil steken. Hoe leuk is het om straks uw klanten te mogen verwelkomen in een prachtig nieuw kantoor. Sommige bedrijven kiezen ervoor om geleidelijk te renoveren. Dan blijft de overlast beperkt waardoor er nog op kantoor gewerkt kan worden. Wilt u juist zo snel mogelijk kunnen genieten van het nieuwe kantoorpand? Dan kiest u er waarschijnlijk voor om de renovatie in één keer te doen. Dat heeft wel als gevolg dat u uw medewerkers moet onderbrengen in een vervangende werkruimte. Uiteindelijk wilt u er namelijk voor zorgen dat iedereen zijn werkzaamheden kan voortzetten zonder enige overlast. Ook moeten er voldoende vergadermogelijkheden zijn waar collega’s onderling en/of met klanten zich kunnen afzonderen. Om dit te bewerkstelligen, zijn er de nodige faciliteiten nodig. Lees hier meer over deze essentiële vergaderfaciliteiten.

  Ook heel geschikt tijdens projecten

  Bij grote bedrijven wordt er aan de lopende band aan projecten gewerkt. Hiervoor wordt een team samengesteld om het project tot een goed einde te brengen. In geval van grootschalige projecten worden er vaak extra mensen ingehuurd. Om dan snel te kunnen schakelen is het belangrijk om fysiek in dezelfde ruimte aan het werk te zijn. Maar wat als uw kantoorpand hier niet voldoende ruimte voor biedt? Dit ruimtegebrek kunt u eenvoudig oplossen door uit te wijken naar een alternatief kantoor welke alle benodigde faciliteiten in huis heeft.

  Lees hier meer over flexibele kantoorruimte bij tijdelijke projecten.

  Bent u net een bedrijf gestart?

  Voor beginnende ondernemers is het huren of kopen van een volledig bedrijfspand een flinke investering. In de beginfase van een startup moet u kiezen waar u in wilt investeren. Vaak kiezen ondernemers ervoor om te investeren in zaken die hun bedrijf doen groeien. En dan kunt u natuurlijk geld besparen door thuis te gaan werken. Maar ook ondernemers vinden het prettig om een eigen werkplek te hebben. Daarnaast wilt u klanten kunnen ontvangen; het komt professioneler over én het is een stuk rustiger zonder partner of kinderen die thuis zijn. Ook parkeren is geen probleem meer, want nood kantoren bieden voldoende parkeerruimte voor de deur.

  Tijdelijke kantoorruimte van FFFLEX

  Bent u ook op zoek naar tijdelijke of flexibele kantoorruimte? De kantoren van FFFLEX staan in Schiphol-Rijk en Barneveld. Tactisch op steenworp afstand van de luchthaven en strategisch midden in het land. U kunt flexibel gebruik maken van deze ruimtes bij FFFLEX, op de momenten dat u daar behoefte aan hebt. We gaan graag met u in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op.