Uitkomst voor startups: huren van kantoorruimte

Proficiat, u bent uw eigen onderneming begonnen of hebt een baan gekregen bij een jong, nieuw bedrijf. Een jong, snelgroeiend bedrijf definiëren we tegenwoordig als startup. Met net een eigen onderneming kunnen veel ondernemers (nog) niet meteen denken aan het kopen van een eigen kantoorpand. De ideale oplossing is niet zo moeilijk: kantoorruimte huren.

Wat is een startup?

Bij een startup denkt u misschien al snel aan een jong bedrijf. Toch valt niet elke nieuwe onderneming onder een ‘startup’. Een startup is namelijk meer dan alleen een ambitieuze nieuwkomer in het bedrijfsleven. Een harde definitie voor een startup is er niet, maar er zijn wel voorwaarden waar een bedrijf aan moet voldoen om zichzelf een startup te ‘mogen’ noemen.

  • Een startup is jong. Jong betekent in dit geval niet veel ouder dan vijf jaar.
  • Een startup is innovatief. De startup is begonnen met een innovatief idee, het bedrijf is vernieuwend, zoals Uber of Airbnb. Denk aan het idee, product of verdienmodel. Vaak maakt het bedrijf gebruik van moderne technologie.
  • Startups zijn ambitieus. Een miljoenenomzet na willen streven. Er is ook personeel nodig, want in uw eentje kunt u deze ambitie niet nastreven. Het betekent niet dat u in de eerste twee jaar deze omzet ook behaald moet hebben. Veel startups leven de eerste jaren van het geld dat investeerders erin hebben gestoken. Daarbij gaan ze voor groots, het liefst veroveren ze de wereld.
  • Startups werken aan een prototype of hebben patent. Omdat startups vaak met nieuwe producten komen, werken ze de eerste periode vaak aan een prototype. De kans bestaat dat een deel van de dienst niet aanslaat, maar een ander onderdeel wel. Dan wordt er vaak gekozen voor een privot; een omslag in het verdienmodel.
  • startups kantoorruimte huren

Waarom is het verstandig om (eerst) werkruimte te huren?

Net een startup begonnen? Dat biedt helaas nog geen garantie tot succes. De kans is aannemelijk dat het kopen van werkruimte er de eerste periode nog niet in zit, dus bent u wel genoodzaakt om werkruimte te huren. Ondanks dat het wellicht geen keuze is, is het een verstandige stap. Uw inkomsten zijn nog onzeker, maar ook de maandelijkse kosten zijn in het begin niet makkelijk in te schatten. Mocht het financieel tegenvallen, gaat het opzeggen van een huurcontract vaak sneller dan het verkopen van een bedrijfspand. TIP: huur flexibele werk- of kantoorruimte. Met een flexibel contract zit u niet aan een jaarcontract vast, maar is deze in de meeste gevallen maandelijks op te zeggen. 

Voordelen kantoorruimte huren

Voor een startup heeft het huren van kantoorruimte veel voordelen.

  • U bent flexibeler. Huur opzeggen gaat vaak sneller dan de verkoop van een bedrijfspand. Met een flexibel huurcontract zit u helemaal goed, want deze huurcontracten zijn vaak maandelijks opzegbaar.
  • U blijft ook flexibel. In de loop van de tijd groeit uw startup en heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een groter pand of is een andere locatie interessant. U kunt flexibeler omgaan met de groeibeweging in uw bedrijf.
  • Grote onderhoudskosten zijn in principe niet voor uw rekening, maar voor de verhuurder. Overigens moet u hier wel goed opletten wat daarover is opgenomen in het huurcontract, omdat andere voorwaarden/afspraken mogelijk zijn.
  • Huren legt minder beslag op het eigen vermogen.
  • Is het een gezamenlijk kantoorpand? Dan profiteert u ook van de gezamenlijke faciliteiten en voorzieningen, zoals parkeerplekken voor het pand, een bemande receptie, koffie- en theecorners, huren van vergaderruimtes, eventueel een bedrijfsrestaurant en gedeelde toiletten.

Wanneer ruimte kopen of blijven huren?

Soms wordt er voor u bepaald of u kantoorruimte koopt of huurt. Geeft de bank u een hypotheek voor uw bedrijfspand? Of gaan ze liever voor zekerheid en geven ze u de mogelijkheid om kantoorruimte te huren? In sommige gevallen is het aan uzelf, u kunt een kantoorpand kopen of huurt u liever? Van beide valt iets te zeggen. Wij kunnen u wel een tip geven: zolang de inkomsten nog te veel schommelen of de situatie te onzeker is, speel dan op safe en huur kantoorruimte, totdat de situatie stabieler is.

Flexibel kantoorruimte huren bij FFFLEX

De voordelen van een flexibel huurcontract krijgt u bij FFFLEX. Wij voorzien startups graag van kantoorruimte en werkruimte, maar ook van vergaderruimte en project spaces. Onze huurcontracten zijn maandelijks opzegbaar. We bieden werkruimtes aan in Barneveld en Schiphol-Rijk, beide locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Met voldoende parkeerplekken voor de deur en een bemande receptie op beide locaties kunt u op professionele wijze uw klanten ontvangen.

Kantoorruimte huren op maat

Bij FFFLEX bieden we ook kantoorruimtes op maat aan. Ondanks dat onze werk- en kantoorruimtes werkbaar kunnen worden opgeleverd, kunt u er ook voor kiezen om de ruimte geheel naar eigen wens te laten inrichten. Dit kunnen wij voor u doen, maar u kunt uiteraard ook uw eigen meubilair en accessoires meenemen.

Heeft u interesse in een rondleiding? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet ontvangen wij u binnenkort op een van onze locaties.