Is uw kantoorpand al klaar voor de anderhalve-meter economie?

Op dit moment geldt vanuit de overheid nog steeds het dringende verzoek om zoveel mogelijk thuis te werken. Toch denken veel mensen dat op de korte termijn de maatregelen omtrent het thuiswerken worden versoepeld. Als het zover is, zullen de regels nog strikt zijn. De anderhalve-meter economie wordt toegepast in het bedrijfsleven. Maar hoelang gaat dat nog duren? Heeft uw kantoorpand voldoende ruimte om de anderhalve-meter economie na te streven of moet u toch gaan kijken naar een andere oplossing? Zijn er opties om collega’s samen te laten werken met voldoende afstand eventueel op een externe locatie?

Nieuw protocol opstellen

Veel sectoren zijn nog lang niet klaar voor de anderhalve-meter economie. Voordat bedrijven en branches hun deuren weer kunnen openen, is het nodig om een vernieuwd protocol op te stellen. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken dringt er bij bedrijven op aan een protocol op te stellen met daarin zaken over hoe wordt omgegaan met hygiëne, afstand houden, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloedingen.  Van de eigen werknemers maar ook van bezoekers.

  • Huur een externe werkplek als anderhalve-meter economie niet haalbaar is in uw kantoorpand

Niet allemaal tegelijk naar kantoor

Op een dag zullen we allemaal weer naar ons vertrouwde kantoor gaan. Maar de tijd dat we met zijn állen weer als vanouds naar kantoor kunnen, zal nog lang duren. Hoe u het ook wendt of keert: met de anderhalve-meter economie is uw werkplek niet hetzelfde als voorheen. Kantoren krijgen te maken met herindeling van de werkvloer, kantoormeubilair word anders gebruikt, het delen van éénzelfde bureau op dezelfde dag met collega’s is niet meer toegestaan, er moeten extra beschermingsproducten worden aangeschaft en uiteraard moet men werken met een grotere afstand tussen collega’s. Dat laatste betekent voor de meeste bedrijven dat medewerkers niet met zijn allen iedere dag naar kantoor kunnen komen. Laat u uw personeel nog maanden thuis werken, wisselt u het af of kijkt u verder naar een optie waarbij thuiswerken niet meer nodig is?

Thuiswerken is niet nodig

Als de anderhalve-meter economie niet haalbaar is in uw kantoorpand, hoeft thuiswerken niet nodig te zijn. Veel medewerkers gaan graag weer naar kantoor. U kunt voor hen tijdelijk externe werkruimte huren. Op deze manier is al uw personeel in een zakelijke omgeving aan het werk. Een deel van uw medewerkers kan met de anderhalve-meter economie op het eigen kantoor werken en het andere deel kan op een externe locatie werken. Deze groepen kunt u eventueel afwisslen, bijvoorbeeld om de paar weken. Op deze manier kunnen collega’s weer samen werken en is thuiswerken er niet meer bij.

Flexibele externe werkplek huren bij FFFLEX

FFFLEX maakt bovenstaand scenario mogelijk. We hebben kantoorruimtes te huur in een zakelijke omgeving op goed bereikbare locaties op Schiphol-Rijk en in Barneveld. Voordeel van FFFLEX is dat u zeer flexibel kunt huren, zolang u het nodig heeft. Ideaal om de tijd tot versoepeling van de maatregelen te overbruggen, of als uw kantoorpand niet groot genoeg is, om een anderhalve-meter economie te realiseren. Naast kantoor- en werkruimte, kunt u ook vergaderruimtes huren met de nodige vergaderfaciliteiten. Zo kunnen uw medewerkers ook veilig op 1,5 meter afstand van elkaar vergaderen. Bijkomend voordeel; u hoeft zelf geen extra computerapparatuur aan te schaffen en werknemers hoeven deze zelf ook niet mee te nemen. Bij FFFLEX kunnen we dit allemaal voor u klaar zetten; een complete werkplek, net zoals op uw eigen kantoor. Ervaar de flexibiliteit van FFFLEX, neem contact met ons op voor de mogelijkheden en om een rondleiding te boeken.