Waarom kiezen voor een privé kantoor?

Een privé kantoorruimte huren klinkt als een luxe. Veel ZZP-ers of MKB-ers starten hun onderneming vanuit hun eigen huis, omdat de huurkosten voor een kantoorruimte vaak te hoog zijn. Heeft u uw eerste klant binnengesleept? Dan heeft u wel wat anders aan uw hoofd dan op zoek te gaan naar een duur kantoorpand met een langdurig huurcontract. Een voordelige optie is het huren van een privé kantoorruimte. Een kleinere ruimte, alleen voor u in een zakelijke omgeving.

Wat is een privé kantoor?

Een privé kantoorruimte is de oplossing voor ondernemers die geen groot kantoorpand kunnen huren. Daarbij hebben de meeste ondernemers niet veel meer nodig dan een telefoon, computer met internet, een goede bureaustoel en misschien een paar koppen koffie per dag. Een kantoorpand huren kost een hoop geld en als ZZP-er of MKB-er is dit vaak veel te groot en dus niet nodig. Een private office is een eigen ruimte, vaak in een kantoorpand, die enkel voor u, uw team en/of bezoekers beschikbaar is. De grootte van de ruimte bepaalt u zelf. Wilt u het alleen voor uzelf huren, voor twee personen of voor uw team?

  • Private office huren

Pluspunten private office

Het huren van een private office heeft veel voordelen. Welke voordelen precies van toepassing zijn, kan per bedrijf verschillen. De volgende voordelen zijn voor veel ondernemers een groot pluspunt:

  • Professionaliteit

Een eigen kantoor en zakelijk bezoekadres geeft een bedrijf een professionele uitstraling. Op deze manier kunt u uw klanten ontvangen in een zakelijk omgeving, in plaats van op uw zolderkamer. Een onderneming die gevestigd is in een kantoorpand straalt meer continuïteit uit.

  • Netwerken

Privé kantoren zijn vaak bij elkaar geplaatst in hetzelfde gebouw, zeker als uw privé kantoor zit in een bedrijvenverzamelgebouw. Hierdoor bevindt u zich tussen partners en misschien wel potentiële klanten. Netwerken is nu makkelijker dan ooit.

  • Doorgroeien

Een stagiaire of eerste medewerker bij u thuis laten komen, kan moeilijkheden geven. Wanneer u een eigen private office heeft, kunt u sneller denken aan een medewerker. Dit houdt zakelijk en privé ook gescheiden.

  • Privé en zakelijk gescheiden

Naast eventueel personeel niet in huis te hoeven ontvangen, zijn er meer redenen waarom u met een privé kantoor zakelijk en privé van elkaar kunt scheiden. Tussendoor wasjes draaien of een boodschap doen is er niet meer bij, waardoor u zich volledig kunt focussen op uw werk. Thuis wordt nu echt weer privé.

  • Minder reistijd

Met een privé kantoorruimte heeft u reistijd naar het kantoor toe, maar aangekomen op kantoor hoeft u niet meer te reizen. U kunt klanten en relaties nu in uw eigen kantoor ontvangen, waardoor u tussendoor minder vaak tot niet meer op pad hoeft.

  • Veiligheid

Met een private office kunt u uw werkapparatuur op kantoor stallen. Het kan een veilig gevoel bieden dat u in uw huis geen dure apparatuur heeft staan, waardoor uw huis minder inbraakgevoelig is. In een gezamenlijk kantoorpand is veiligheid vaak makkelijker te regelen dan thuis.

Psychologisch voordeel

Een extern privé kantoor draagt ten opzichte van een kantoor in huis bij aan het mentale aspect van elke dag naar je werk toegaan. Dit kan van grote invloed zijn op uw mentale gesteldheid. U gaat ’s ochtends naar uw werk in plaats van dat u heel de dag de deur niet uitkomt. Daardoor krijgt u meer ritme, is thuiskomen na vijf uur ook écht thuiskomen, bent u vrij, klaar met werken en voelen de weekenden ook meer als een vrij weekend. Daarbij kan een eigen bedrijfsruimte u ook meer het gevoel geven van ondernemer zijn en dat straalt u dan ook uit.

Huurcontract privé kantoor

De voorwaarden van een huurcontract van private office verschilt per verhuurder. Afhankelijk van uw maandelijkse inkomen, is het aan te raden (te beginnen met) een flexibel huurcontract af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een huurcontract dat maandelijks opzegbaar is, in plaats van een jaarcontract. Binnen het flexibel huren van privé kantoorruimte zitten ook verschillende gradaties, zoals alleen huren wanneer u de kantoorruimte nodig heeft. Is uw private office gemeubileerd of alleen gestoffeerd? Bedenk van te voren uw vereisten in het huurcontract en sluit geen contract af waar u niet 100% achterstaat of wat te veel risico’s met zich meebrengt.

Flexibel uw eigen kantoorruimte huren bij FFFLEX

Een privé kantoor huren bij FFFLEX, de naam zegt het al, is flexibel. Wij willen dé flexibele schil zijn voor bedrijven die flexibel kantoorruimte willen huren. U kunt flexibel gebruik maken van de ruimtes bij FFFLEX, alleen op die momenten dat u daar behoefte aan heeft. Dit houdt uw vaste huisvestingskosten laag. Ideaal voor kleine ondernemers! Met een private office in een van onze kantoorpanden (in Schiphol-Rijk en Barneveld) bevindt u zich middenin een zakelijke omgeving tussen andere ondernemingen met een bemande receptie. Heeft u interesse in het huren van een privé kantoorruimte bij FFFLEX of wilt u een rondleiding krijgen door uw toekomstige privé kantoor? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag!