Tips voor het huren van tijdelijke kantoorruimte

Als u op zoek bent naar flexibele werkruimtes en kantoorruimtes dan komt daar meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. Op uw kantoor bent u van alle gemakken voorzien en dat is voor u normaal. Gaat u naar een nieuwe locatie dan zijn al die zaken er niet, tenzij u er natuurlijk naar vraagt. Ga een kennismakingsgesprek voorbereid in met onze tips.

Maak een lijst van eisen

Het woord eisen klinkt wellicht wat zwaar maar het is wel belangrijk dat u weet wat u wilt en waar de werknemer behoefte aan heeft. Zo bent u voorbereid op de vraag: ‘Wat zoekt u in een flexibele werkruimte of vergaderruimte?’. Zo moet u weten hoeveel flexplekken u nodig hebt. Moet er al apparatuur aanwezig zijn of neemt u die zelf mee? Wilt u ook een vergaderruimte? Zo ja, moet die altijd voor u beschikbaar zijn of liever op aanvraag?

Hoelang wilt u huren?

Een extra kantoorruimte huren is voor een snelgroeiend bedrijf slimmer dan kopen. Huren is het meest vrijblijvend en daarmee de beste optie. Zo blijft u flexibel en hebben uw werknemers flexibele werkplekken en vergaderruimtes. Heeft u al enig idee hoelang u de flexibele werkplekken wilt huren? Gaat u voor een langere periode flexplekken huren dan kunt u ze vaak op maat laten maken. Zo bepaalt u zelf hoeveel ruimtes u wilt, hoe groot ze zijn en waar ze aan moeten voldoen. Blijft u maar kort? Dan heeft u vaak te maken met standaard flexplekken.

  • Tips huren tijdelijke kantoorruimte

Vraag altijd naar de doorgroeimogelijkheden

Het zou enorm jammer zijn als u wilt uitbreiden op uw flexlocatie en dat niet mogelijk is. U en uw werknemers zijn daar al volledig gevestigd en hebben jullie draai kunnen vinden. Vraag daarom altijd vooraf of er doorgroeimogelijkheden zijn en de mate ervan. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo voorkom je een onnodige verhuizing.

Hoe zit het met internet en digitaal werken?

Tegenwoordig kan niemand meer zonder. Iedereen werkt via de Cloud en alles gaat gepaard met een stabiele en goede internetverbinding. Vraag uw flexlocatie hoe het zit met internet. Zit het in het pakket, moet u daar los voor gaan betalen en wat als het internet wegvalt? Hoe en hoe snel wordt het opgelost? Wellicht handig, test het internet voordat u een flexruimte gaat huren. Het kan zo zijn dat u voor sommige werkzaamheden bijzonder snel en goed internet nodig heeft, testen kan dan geen kwaad.

Denk ook aan de praktische zaken

Vergeet ook vooral niet de praktische zaken. Vraag altijd naar de beschikbare parkeerplaatsen, of de receptie van het flexibele kantoor altijd bemand is, de openingstijden en bereikbaarheid met het OV en de auto. Zo zijn er vast nog andere zaken die u en uw werknemers belangrijk vinden.

Op zoek naar een fijne flexplek? Vraag FFFLEX!

Bent u nog op zoek naar zulke werkplekken (eventueel op maat) of vergaderruimtes voor een korte of langere periode? Onze flexplekken in Schiphol-Rijk en Barneveld zijn ideaal bereikbaar. Daarnaast hebben ze ook een eigen parkeergelegenheid voor uw werknemers. Heeft u nog vragen over onze flexplekken en de mogelijkheden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar uw wensen en onze mogelijkheden.