Efficiënt werken in een flexibele kantoorruimte

Werken op een flexplek kan voor veel mensen wennen zijn. U heeft niet echt een plek voor uzelf waar u uw spullen kunt opbergen en waar u ’s ochtends altijd terecht kunt. In veel bedrijfsculturen is dat normaal en wanneer de switch wordt gemaakt naar een flexplek moeten werknemers vaak acclimatiseren. Hoe kan iedereen efficiënt werken in een flexibele kantoorruimte?

Verhoog productiviteit door kantoorinrichting

Waar sommige bedrijven zich richten op bedrijfsuitjes organiseren om werknemers te motiveren, kan een simpele verandering in het interieur daar al voor zorgen. Een geslaagde kantoorinrichting zorgt voor meer productiviteit, minder verzuim en meer interactie. Dat geldt voor zowel de werkruimtes en vergaderruimtes als voor de sociale ruimtes. Een goede kantoorinrichting houdt rekening met alle behoeften van de werknemers.

  • Efficiënt werken in flexibele kantoorruimte

Hou dus rekening met iedereen

Zoals we hierboven al benadrukten, is het belangrijk om te realiseren dat niet iedere werknemer op dezelfde manier werkt en ontspant. Zo is het als bedrijf enorm belangrijk om écht te luisteren naar wat de werknemer wilt en daar ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Concentratieruimtes

Er zijn genoeg mensen die niet optimaal presteren op een flexplek. Voor hen is het allemaal wat te rommelig en wellicht te rumoerig. Creëer daarom ook concentratieruimtes. Dit is een plek waar werknemers zichzelf kunnen terugtrekken en waar ze in alle rust en stilte kunnen werken en tot rust kunnen komen.

Werkgemak en ontspanning

Zo kan het ook zijn dat ze behoefte hebben aan sta-bureaus en ergonomische stoelen. Daarnaast worden lounge gedeeltes ook steeds populairder. In die gedeeltes kunnen ze met collega’s afspreken en in sommige gevallen zelfs werkgerelateerde zaken bespreken. Wanneer ze dat doen in het zogenoemde lounge gedeelte is het wat minder formeel dan het zou zijn in een klassieke vergaderruimte.

Maak het dynamisch

Een kantoorruimte heeft een geslaagde inrichting wanneer deze in alle behoeften voorziet. Zorg dat zowel ontspanning en werk samen op één staan. Want wanneer daar een gezonde mix in ontstaat, dan kunt u als werkgever pas echt tevreden zijn.

Op zoek naar een fijne flexplek? Vraag FFFLEX!

Wilt u graag een flexplek die past bij uw werknemers? Als u bij ons voor een langere periode werkruimtes en/of vergaderruimtes huurt kunnen wij ze naar uw wens op maat maken. U geeft aan ons door waar u en uw werknemers behoefte aan hebben en wij regelen de rest. Bent u er nog niet uit wat bij u past? Dan kunt u daar altijd met ons over sparren. Neem contact op voor meer informatie en wij helpen u graag met uw wensen.