5 tips voor de ideale innovatieve flexwerkplek

Een flexwerkplek moet aanvoelen zoals uw vertrouwde werkplek op kantoor. Daarnaast moet het u en uw medewerkers wat extra’s bieden zoals; een werkplek dichterbij huis, inspiratie, vrijheid en afwisseling. Voor projectgroepen is een flexibele werkplek ideaal. Ze kunnen zich er terugtrekken en helemaal opgaan in hun projectwerk. Maar hoe krijgt u een flexibele werkplek ook innovatief en inspirerend?

1. Laat de keuze over aan de werknemers

Wanneer een projectgroep buiten de reguliere werkplek aan de slag gaat, is het enorm belangrijk dat ze zich ’thuis’ voelen. Projecten kunnen weken, soms zelfs maanden duren. Belangrijk dus dat u de projectgroep bij het proces betrekt. Geef hen de vrijheid om de locatie en het soort werkruimte uit te kiezen. Willen ze wel op kantoor blijven maar elke dag een andere ruimte? Prima. Willen ze buiten kantoor aan de slag en een eigen werkruimte creëren? Ook goed. Hoe meer u ze laat beslissen, hoe meer ze betrokken zijn bij het project en hun werk.

2. Zorg voor concentratieruimtes

In een projectgroep en over het algemeen in het bedrijfsleven kunnen werkzaamheden en de manier van werken van medewerkers onderling enorm verschillen. De één houdt van rumoer en de ander kan alleen werken in volledige stilte. Om iedereen zo goed mogelijk te accommoderen kunt u concentratieruimtes met flexplekken introduceren binnen of buiten uw bedrijf. Daarin kunnen werknemers zich terugtrekken als ze behoefte hebben aan rust en stilte.

  • Tips ideale flexwerkplek

3. Ga aan de slag met de nieuwste technologieën

Om verder te komen is het essentieel om in de nieuwste technologieën te investeren. Medewerkers die merken dat daar aan wordt gedacht en dat daarin wordt geïnvesteerd, voelen een grotere betrokkenheid bij de organisatie. Wat weer leidt tot hogere productiviteit en meer interactie tussen medewerkers. Het kan zijn dat er op uw huidige kantoor geen ruimte is voor nieuwe technologie. Werknemers kunnen er dan op een externe flexplek mee aan de slag. Steun innovatieve ideeën en maak daar letterlijk en figuurlijk ruimte voor.

4. Stimuleer samenwerking

Door specifiek projectgroepen bij elkaar te zetten die intensief samenwerken kan er een band ontstaan die creativiteit en efficiëntie stimuleert. Dat kunt u als werkgever faciliteren door daar speciale werkruimtes op in te richten. Werknemers kunnen dan, wanneer ze willen, daar aan de slag gaan met hun collega’s of projectgroep.

5. Maak de flexplek een verlengstuk van het kantoor

Zoals we hierboven al hebben benadrukt is het heel belangrijk dat werknemers zich thuis voelen op een flexplek. Maak de flexplekken dus een verlengstuk van het kantoor. Dit is makkelijk als een projectgroep voor een langere tijd ergens anders aan de slag gaat. Dan kunt u als werkgever met de simpelste zaken al een groot verschil maken. Denk aan bedrijfspennen, -mokken en -schrijfblokken.

Op zoek naar een fijne flexplek? Vraag FFFLEX!

Bent u op zoek naar flexibele werkplekken (eventueel op maat) voor een korte of langere periode? Onze flexplekken in Schiphol-Rijk en Barneveld zijn ideaal bereikbaar vanuit de randstad. Daarnaast hebben ze ook een eigen parkeergelegenheid voor uw medewerkers. Heeft u nog vragen over onze flexplekken en de mogelijkheden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar uw wensen en onze mogelijkheden.