Belang van flexkantoren rondom Amsterdam

Flexwerken wordt voor zowel werkgevers als werknemers steeds belangrijker. Was dit voorheen voornamelijk gericht op ZZP’ers. Ook vaste werknemers verwachten steeds meer dat ze overal flexibel kunnen werken en zelf de werktijden en de locatie kunnen bepalen. Werkgevers zien daarnaast voordelen in het hebben van een kleinere eigen kantoorlocatie en zoeken oplossingen in flexibele werkplekken voor drukke periodes of pieken in het aantal medewerkers.  Al met al wordt flexwerken alsmaar populairder. Maar hoe ver zijn wij in Nederland, en dan specifiek in Amsterdam eigenlijk qua flexwerken?

De ideale flexplek

Als we kijken waar Amsterdam staat ten opzichte van 10 andere grote Europese steden in een lijst met info uit 2018, dan zijn we de hekkensluiter. Stockholm voert de lijst aan met bijna 25%, gevolgd door Brussel met 22% en Londen met 21%. Terwijl in Amsterdam, toen nog, slechts 9% van alle kantoorruimte ingericht was als flexibele werkplek. Maar er is zeker ook in Amsterdam en omgeving behoefte aan flexibele werkplekken. Uit onderzoek blijkt dat een flexplek meer moet zijn dan alleen een stoel en tafel. Een flexibele locatie moet iets toevoegen aan het werkplezier. Daarnaast moeten de nodige faciliteiten beschikbaar zijn. Moet het goed bereikbaar zijn met het OV en de auto. Dit zijn eigenlijk allemaal basisvereisten voor flexibele kantoorruimtes.

  • Flexkantoor in Amsterdam

Wanneer bedrijven voor een langere periode gebruik willen maken van flexplekken, willen ze de werkplekken naar eigen wens en smaak kunnen inrichten. Niet alleen met meubilair maar ook met apparatuur.

Flexplekken op maat

Er zijn dus ook bedrijven die behoefte hebben aan kantoorruimtes op maat. Ze willen dat de flexplekken aan alle behoeftes voldoen, van het bedrijf en van de medewerkers. Denk daarbij aan kleine werkruimtes voor medewerkers die veel behoefte hebben aan privacy of rust. Maar ook aan een veilige VPN verbinding wanneer alleen WIFI niet voldoende is.

Op zoek naar een een flexkantoor? Vraag FFFLEX!

Bent u op zoek naar werkplekken (eventueel op maat) voor een korte of een langere periode? Onze flexplekken zijn makkelijk bereikbaar vanuit Amsterdam (Schiphol-Rijk) en Utrecht (Barneveld) en hebben een eigen parkeergelegenheid. Heeft u nog vragen over onze flexplekken en de mogelijkheden? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij  kijken graag samen met u naar uw wensen en onze mogelijkheden.