Wel of geen kantoor in Nederland na Brexit?

Het is 31 januari 2020, vandaag vertrekken de Britten uit de Europese Unie, waarbij er dit jaar, gedurende de transitieperiode, onderhandeld zal worden over een handelsakkoord. Wat betekent dit? Lopen bedrijven nog steeds een risico op een harde Brexit? De meningen verschillen. Wel of niet huisvesten in het Verenigd Koninkrijk of juist een tijdelijk kantoor in Nederland?

  • Flexibel kantoorruimte na Brexit

Tijdelijke huisvesting in het Verenigd Koninkrijk

Diverse bedrijven willen een kantoor openen in het Verenigd Koninkrijk om zaken te doen. Naast bedrijven uit Ierland, Cyprus, Duitsland willen ook verschillende bedrijven uit Nederland al dan niet een tijdelijk kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Wel of geen kantoor in Nederland?

In de afgelopen maanden is er vanuit vele Engelse bedrijven interesse voor een kantoorlocatie in Nederland. Ook nu speelt deze vraag weer op, het is immers twaalf uur. Er is alleen nog veel onduidelijk, hoe gaat het handelsakkoord eruit zien? Wat betekent dit voor uw organisatie? Gaat u zich definitief in Nederland vestigen of zoekt u tijdelijk kantoorruimte? Waaraan moet het kantoor en bijbehorende werkplekken voldoen? Hoe lang wilt u gebruik maken van een dergelijk kantoor? Allemaal vragen die wellicht al even spelen. Hoe flexibel moet de mogelijkheid zijn? Kunnen uw medewerkers vanaf afstand werken? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een Citrix gateway, voor werken op afstand. Maar wat als dat niet gaat, gaan medewerkers dan forenzen tussen verschillende locaties?

Forenzen en flexibele werkplekken

Met een locatie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, tijdelijk of niet, is forenzen een natuurlijk gevolg. Waar gaat u zich huisvesten? In Nederland is een ideale locatie Schiphol-Rijk. Daar is veel parkeergelegenheid, een goede verbinding met het openbaar vervoer en op een steenworp afstand van Schiphol. Ideaal voor medewerkers vanuit het Verenigd Koninkrijk of voor internationale projectteams die tijdelijk, voor korte of langere tijd met elkaar op één locatie moeten werken.

Op zoek naar een fijne flexplek? Vraag FFFLEX!

Een tijdelijke kantoorruimte nodig? Bij FFFLEX zijn we écht flexibel. We bieden diverse grote en kleinere ruimtes aan. Bij ons kunt u al terecht voor een kleine kantoorruimte waar plek is voor maximaal vier personen. De ruimtes kunnen we volledig ingericht aanbieden vanaf €17,- per persoon per werkplek per dag. Wilt u liever zelf meubilair meenemen? Ook dat is mogelijk.