Wat is de huurprijs van kantoorruimte per m²?

Bij het huren van een kantoor of werkruimte komt veel kijken. Wellicht kijkt u als eerste naar de huurprijs. De huurprijs per m² (vierkante meter) wordt bepaald door verschillende factoren. Naast de vaste prijzen per m² komen er maandelijks en jaarlijks ook nog extra kosten bij. De huurprijs van kantoorruimte per m² wisselt nog al, maar we kunnen u wel op weg helpen met de belangrijkste factoren die de huurprijs bepalen.

Huurprijs per m²

Gemiddeld ligt in Nederland de huurprijs van kantoorruimte per m² rond de €130,- per jaar. De daadwerkelijke huurprijs per m² hangt sterk af van de locatie van het pand. Zo betaalt u in de randstad een stuk meer dan bijvoorbeeld in het oosten of zuiden van het land. Op de Amsterdamse Zuidas betaalt u voor kantoorruimte het meest: hier kunnen de prijzen oplopen tot wel €450,- per m² per jaar.

Voorbeeld:

De prijs per m² van een kantoor is €200,- en de ruimte is 150 m² groot. De huurprijs van uw kantoorruimte bedraagt dan 200 * 150 = €30.000,- per jaar. Per maand kost de kantoorruimte dan 30.000 / 12 = €2.500,-

 • kosten kantoorruimte per m²

Prijsbepaling kantoorruimte per m²

Naast de locatie van het kantoorpand zijn er veel meer factoren die invloed hebben op de huurprijs per m² van een kantoorruimte. Hieronder vindt u de belangrijkste factoren:

 • Aantal vierkante meter
 • Flexibiliteit
 • Huurtermijn
 • Locatie en omgeving
 • Bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer
 • Servicekosten
 • Aantal werknemers
 • Parkeerplaatsen
 • Faciliteiten
 • Welke etage in het pand

Vergeet de servicekosten niet

De huurprijs die gerekend wordt voor kantoorruimte is doorgaans exclusief de servicekosten, dit noemen we de zogenaamde kale huur. De servicekosten zijn kosten die de verhuurder aan zijn huurders in rekening brengt voor allerlei kosten van en aan het kantoorpand zoals; gas, water en electriciteit, maar ook kosten voor bijvoorbeeld receptiediensten en schoonmaak. Houd er rekening mee dat u nog 30% kwijt bent aan servicekosten, dit is boven op de kale huurprijs per m².

Flexibel werken

Bent  u niet op zoek naar een kantoorruimte met allerlei bijkomende kosten, die u ook nog zelf moet inrichten? Bij FFFLEX kunt u terecht voor een all in prijs. Wij verhuren kant en klare kantoorruimtes, volledig voor u ingericht en inclusief gebruik van alle faciliteiten. Uiteraard is het meenemen van eigen meubilair ook mogelijk. Bent u van plan om een FFFLEX ruimte voor een langere tijd te gebruiken? Dan kunt u de ruimte door ons volledig op maat laten maken. Daarnaast kunt u onze vergaderruimtes inzetten voor vergaderingen, workshops en trainingen. Er zijn diverse grote en kleinere ruimtes beschikbaar, per dagdeel vanaf twee personen.

Wij regelen zelfs uw IT voorzienigen

Wilt u een flexibele kantoorruimte inclusief WIFI, maar heeft u ook behoefte aan een vaste internetverbinding én heeft u daarnaast wensen op telefoniegebied? Ook dit kunnen wij voor u regelen. Van een veilige en snelle bekabelde internetverbinding tot uw eigen vaste telefoonnummers en altijd inclusief toegang tot de helpdesk. Handig als u net even meer wensen hebt op ICT gebied. Gemakt dient de mens, zelfs de benodigde apparatuur kunnen we voor u regelen en klaar zetten. Het enige dat u hoeft te doen is naar onze locatie toekomen. Alles staat voor u klaar.

Locaties Schiphol-Rijk en Barneveld

Wij bieden flexibele kantoor- en vergaderruimtes in Schiphol-Rijk en Barneveld. Voordelen van deze locaties zijn de centrale ligging, goede bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer en ruim voldoende parkeergelegenheid.

Interessant voor uw bedrijf?

Op zoek naar een tijdelijke en betaalbare kantoorruimte vanaf vier personen, op een zeer goed bereikbare locatie? U kunt uw gewenste ruimte eenvoudig reserveren en u kunt per direct terecht. Heeft u nog vragen met betrekking tot het huren van een kantoorruimte of vergaderruimte? U kunt altijd contact met ons opnemen en wij helpen u graag met al uw vragen.