Voordelen flexibel kantoorruimte huren tijdens coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid bij ondernemers. Op dit moment zult u, net als veel andere ondernemers, zich afvragen welke maatregelen u kunt treffen om door de crisis heen te komen. Hoelang gaat het nog duren? Welke impact heeft deze crisis op uw bedrijfsvoering? Gaat de business binnenkort (weer) een klap krijgen of gaan de aanvragen juist stijgen? En hoe zit het met uw kantoorruimte? Blijven we na de crisis massaal thuiswerken of gaan we terug naar het oude en komt iedereen weer fulltime naar kantoor? Voor veel bedrijven zijn na loonkosten, de kosten voor huisvesting de grootste kostenpost. Een goede reden om daar kritisch naar te kijken. Wij leggen de voordelen van een flexibele kantoorruimte huren tijdens de coronacrisis aan u voor.

1. Flexibel huurcontract

Dit is wellicht het grootste voordeel in een onzekere situatie: een flexibel huurcontract. Kunt u nu al voorspellen hoeveel werkplekken er volgend jaar nodig zijn? Hoe is de groei of krimp van het bedrijf? Kies voor kantoorruimte die flexibel met u mee kan groeien. U kunt er niet meer omheen: flexibiliteit is misschien wel hét woord van 2021. Dit is echter niet voor niets, het heeft uiteraard te maken met de coronacrisis en de te verwachten economische crisis. Werknemers, maar ook werkgevers verwachten flexibiliteit. Het voordeel hiervan is dat ondernemers de mogelijkheid hebben om snel in te spelen op veranderingen binnen hun eigen organisatie. Met een flexibel huurcontract hoeft u geen lange huurovereenkomst af te sluiten , kunt u er sneller vanaf als het nodig is én bent u veel flexibeler als u met uw bedrijf groeit of moet krimpen.

2. Vergaderen wanneer het u uitkomt

Al sinds aanvang van de coronacrisis is er het dringende verzoek vanuit de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken.  Het liep de eerste weken misschien wat stroef en vergaderen was even net wat anders dan voorheen. Tools als Skype, Teams en Zoom popte op en vergaderingen hebben daardoor niet lang stilgelegen. Toch vinden de meeste mensen face to face vergaderen fijner, inspirerender en minder vermoeiend dan via een beeldscherm. Voor vele medewerkers is af en toe weer fysiek de collega’s zien en spreken een welkome afwisseling. Als u coronaproof wilt vergaderen en u heeft zelf niet voldoende (grote) vergaderruimte beschikbaar, huur dan extern flexibel een vergaderruimte. Ook hiervoor geldt: betaal alleen wanneer u er gebruik van maakt. Dit kan een dagdeel zijn, wekelijks of maandelijks. De periode bepaalt u zelf.

  • voordelen flexibel kantoorruimte huren

3. Extra voorzieningen in een kantoorpand

Huurt u flexibel een kantoorruimte in een kantoorpand, dan is de kans groot dat er gedeelde voorzieningen aanwezig zijn. Ideaal, vooral tijdens de coronacrisis. U heeft in deze periode al genoeg aan uw hoofd. Voorzieningen waar u onbeperkt gebruik van kunt maken, zoals: vergaderruimte, koffie/thee corner, parkeerplekken voor de deur, bemande receptie, relaxruimtes en co-work ruimtes, maar ook zaken als beveiliging en schoonmaak zijn vaak centraal goed geregeld.

5. Flexibel kantoor ideaal als regiokantoor

Zoals we al zeiden, huurt u met een flexibel huurcontract in het gunstige geval alleen wanneer u gebruik maakt van de ruimte. Tijdens de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis, toch blijft het face to face contact met collega’s een gemis. Huur bijvoorbeeld eens per week (periode zelf te bepalen) flexibel een kantoorruimte waar het hele team bij elkaar kan komen. Kies voor een locatie die voor iedereen op een gunstige plek ligt, zodat men niet uren met de auto of de trein hoeft te reizen. Is dit vrijwel onmogelijk? Huur dan elke keer een flexibel kantoor op een andere locatie, zo heeft iedereen eens baat bij een regiokantoor.

Ontwikkeling flexibele kantoorruimtes huren

De laatste jaren is de vraag naar flexibele kantoorruimte gegroeid en uit internationaal onderzoek blijkt dat dit een blijvende trend is. Ook in Nederland, met name in de grote steden, is deze ontwikkeling ingezet. Om onder andere bovenstaande redenen huren zowel freelancers en ZZP’ers, kleine en grote organisaties ook steeds vaker flexibele kantoorruimte.

Ga voor flexibiliteit, huur een kantoorruimte bij FFFLEX

Wilt u nu zelf als kleine of grote organisatie genieten van alle voordelen van een flexibele kantoorruimte, tijdens en/of na de coronacrisis? Dat kan bij FFFLEX. Met kantoorpanden in Schiphol-Rijk en Barneveld bent u altijd goed bereikbaar via de snelweg en met het openbaar vervoer. Neem contact met ons op en wij helpen u graag. Komt u liever eerst even kijken? Maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding door één van onze panden.