Finance afdeling huurt FFFLEX kantoor als regiokantoor

Kantoren centraliseren

Een telecom provider met haar hoofdkantoor in Den Haag is twee jaar geleden haar kantoren gaan centraliseren. Had de organisatie voorheen nog 7 vestigingen, momenteel zijn er nog maar twee kantoren geopend. Dit betekent dat medewerkers uit alle hoeken van het land komen en daarom soms een lange reisafstand moeten afleggen om op kantoor te komen.

Impact van thuiswerken

Sinds de coronacrisis werkt het personeel van de telecom provider vanuit huis. Het management team heeft gemerkt dat thuiswerken goed gaat en dat medewerkers het als prettig ervaren dat ze niet meer (lang) hoeven te reizen om op hun werk te komen. Thuiswerken is echt flexibel, maar ze missen het contact en samenwerken met hun collega’s. Snel schakelen werkt vanuit huis minder efficiënt dan op kantoor. Even iemand op de schouder kloppen om iets te overleggen, gaat toch makkelijker dan bellen of communiceren via de mail.

Op zoek naar een regiokantoor

Zo langzamerhand verlangt iedereen weer naar een dagje samenwerken op kantoor. Het personeel van de finance afdeling van de telecom provider is voor 70% woonachtig in de regio Amsterdam. Het bedrijf heeft reizen met het openbaar vervoer altijd aangemoedigd, hierdoor zijn de meesten niet in bezit van een eigen auto. Maar door de coronacrisis zien veel medewerkers op tegen de lange reis met het OV. Om de medewerkers toch weer samen te laten werken in een kantooromgeving, zijn ze op zoek gegaan naar een regiokantoor. Als proef start het bedrijf met een regiokantoor in de buurt van Amsterdam voor de finance afdeling.

Regiokantoor is een uitkomst

Voor de finance afdeling van de telecom provider is een regiokantoor in de regio Amsterdam een uitkomst. Ze kwamen uit bij het kantoorpand van FFFLEX op Schiphol-Rijk. Personeel kan met de (elektrische) fiets naar het regiokantoor komen. Ideaal! Voor deze goed bereikbare locatie is geen openbaar vervoer en auto nodig. Mochten ze dit wel willen, dan is dit zeker een optie. Het kantoorpand van FFFLEX is makkelijk te bereiken met de auto en heeft voldoende parkeerplekken in de eigen parkeergarage én de bus stopt ieder 10 minuten voor de deur.

Naast dat de finance afdeling een eigen werkruimte huurt om te werken, kunnen vergaderingen ook weer opgepakt worden. Het regiokantoor van FFFLEX biedt namelijk ook vergaderruimtes aan.

Voordelen regiokantoor

Werken op een regiokantoor heeft voor zowel de werknemers als de werkgever voordelen, maar de inzet van een regiokantoor is voor het milieu ook een stuk beter. Meer voordelen van een regiokantoor zijn:

  • Inzet flexibele regiokantoren leidt tot minder reisbewegingen
  • Veel minder CO2 uitstoot en minder files
  • Regiokantoor biedt garantie op beschikbaarheid
  • Het regiokantoor is voorzien van de benodigde kantoorinrichting, computers, vergaderfaciliteiten en telefonie.
  • Ideale oplossing voor tijdelijke opvang van piekbelasting.
  • Geen zorgen om bedrijfscontinuïteit.