Renovatie bedrijfspand in Hoofddorp

Midden in een verbouwing, of dat nu thuis of op kantoor is, bent u afhankelijk van anderen. Hoe sneller zij werken, hoe sneller u weer terug kunt naar de normale situatie. FFFLEX werd onlangs benaderd door een bedrijf waarvan het bedrijfspand werd gerenoveerd. Zij konden tijdelijk niet werken op de eigen locatie en zochten daarom flexibele werkruimtes voor een korte termijn.

Tijdelijk gebruik van kantoorruimte

Het bedrijf vroeg ons om ze uit de brand te helpen door inzet van onze tijdelijke en flexibele werkruimtes. Bij een renovatie bestaat er altijd een kans op vertraging. De aannemer plande de werkzaamheden desondanks strak in en zorgde ervoor dat er zo min mogelijk overlast werd veroorzaakt voor de werknemers. Het plan was dat er per twee weken één vleugel van het pand werd aangepakt. Dat betekende dat gedurende die twee weken 30 á 40 werknemers geen werkplek hadden. Met vier vleugels rekenden de aannemer en de klant erop dat de renovatie maximaal acht weken ging duren.

Wat voor soort flexplek?

Nadat de planning van de aannemer bekend werd, kon de benodigde tijdelijke ruimte bij FFFLEX worden aangevraagd.  De klant had niet alleen een werkplek nodig voor 40 van haar medewerkers, maar ook apparatuur. Denk aan desktops, beeldschermen, printers, muizen, toetsenborden en andere kantoorbenodigdheden. Verder wilde men 20 parkeerplaatsen gebruiken en op afroep een vergaderruimte.

Onvoorziene werkzaamheden

Hoewel de aannemer een strakke planning had, kwamen er alsnog onvoorziene werkzaamheden bij kijken. Daardoor liep het hele project met ongeveer twee weken uit. De klant liet dit tijdig weten waardoor het geen probleem was om de periode met twee weken te verlengen.