Opleidingsinstituut wil examenlocatie huren

Er zijn in Nederland meerdere grote en kleine particuliere opleiders en trainers. De examens die door deze opleidingsinstituten worden georganiseerd, worden vaak op een externe locatie afgenomen.

Examenlocatie huren

Recent werden wij benaderd door een bekende opleider. Zij wilden bij FFFLEX examenruimte huren op onze locaties in Schiphol-Rijk en Barneveld. Het ging om ruimtes ingericht met computers met toegang tot het internet. De examens werden op meerdere dagen afgenomen. Cursisten die in een straal van 25 kilometer bij Schiphol-Rijk vandaan wonen, konden op vier examenmomenten in december hun examen maken. Cursisten die verder weg wonen konden op drie data in januari terecht op de FFFLEX-locatie in Barneveld.

Wat voor een soort flexplek?

Het opleidingsinstituut moest zo’n 80 cursisten per examenmoment kwijt in een of meerdere ruimtes in hetzelfde gebouw. Daarvoor waren een aantal eisen zoals; een computer voor iedere cursist op een eigen tafel. Daarnaast moesten de tafels circa een meter uit elkaar staan om afkijken te bemoeilijken. We hebben bij FFFLEX voor deze klant vier werkruimtes ingericht tot examenlokaal.

Evaluatie moment

Het opleidingsinstituut heeft ongeveer één week na elk examen een enquête naar de cursisten gestuurd. Hierin vroegen zij onder andere of zij examens maken op de locatie van FFFLEX voor herhaling vatbaar vinden. Zes weken na het laatste examen stond er een evaluatiegesprek gepland met het trainingsinstituut en FFFLEX.